Снимките на филмовата адаптация на играта “Warcraft” започват през месец януари, 2014-та година

Филмовата версия на световноизвестната серия видеоигри “Warcraft” си спечели славата на един от най-дълго подготвяните холивудски проекти. В продължение на няколко години се смяташе, че създателя на ”Спайдър-мен” Сам Рейми ще седне на режисьорския стол, но през лятото на 2012-та той изненадващо обяви, че се оттегля от проекта за да заснеме друг филм. От студиото Legendary Entertainment не губеха време и само няколко седмици след напускането на Рейми те привлякоха към продукцията нов режисьор в лицето на англичанина Дънкан Джоунс, който е познат на киноманите с работата си по ”Луна” и ”Първичен код”.

Джоунс започна да работи по сценария в близко сътрудничество с главния сценарист Чарлс Левит (“Кървав диамант”) и според официалната информация от студиото бъдещия филм, чието официално заглавие е “Warcraft”, ще бъде“пълнокръвно фентъзи в стила на трите части от поредицата “Властелинът на пръстените”.

Преди няколко месеца бе съобщено, че продуцентите искат да привлекат към проекта Джони Деп, но все още няма официална информация за цялостния актьорски състав и протичащите в момента кастинги. За сметка на това преди няколко часа източници от Legendary Entertainment разкриха пред сайта Production Weekly, че снимките на “Warcraft” ще започнат на 13-ти януари, 2014-та година, в канадския град Ванкувър. Имайки предвид това очакванията са, че в най-скоро време ще стане ясно точно кои актьори ще се присъединят към продукцията.

Сюжетът се пази в тайна, но това което се знае със сигурност е, че вече завършения сценарий черпи вдъхновение основно от сериите игри “Warcraft”, които излязоха на пазара в средата на 90-те години. По-новите версии от игровия франчайз ще бъдат използвани при евентуалната направа на още няколко филмови адаптации.

От Legendary Entertainment не крият намерението си да стартират нов филмов франчайз и имайки предвид огромната популярност на марката “Warcraft” сред геймърите в целия свят очакванията са, че игралната версия ще се представи добре в световния бокс офис.

Режисьорът Дънкан Джоунс ще заснеме по-голямата част от филма в Канада, а бюджета по всяка вероятност ще надвишава сумата от 100 милиона долара. Снимачният период ще продължи около три месеца и според слуховете екипа ще използва триизмерни камери за снимките.

“Warcraft” ще се завърти по световните киноекрани през 2015-та година. Все още не е определена точната премиерна дата.


0 коментара
Оставете своя коментар


(задължително)