Рестарта на поредицата “Карибски пирати” е в задънена улица

Pirates Of The Carribean 6

В продължение на повече от 15 години “Карибски Пирати” бяха съкровището за успех Дисни, но както каза управителят за филма на Дисни Шон Бейли, франчайзът се нуждае от „ритник в задника. От студиото опитаха преговори с писателите на “Дедпул”” Рет Рийз и Пол Верник като целта бе е да ги убедят да управляват кораба на следващия филм за пиратите, но с напредване на времето и проточване на преговорите се отказаха.

Точно така, Рет Рийз и Пол Верник вече не са канени да пишат планирания ребут на “Карибски Пирати”. Още през октомври двамата бяха в преговори за проекта. Шон Бейли вече изразяваше вълнението си, че ще се качи на борда на корабта и че ще направят от “пиратите” хит отново като върнат славата на поредицата. Сега Disney или ще търси други кандидати, или ще се откаже от проекта.

След излизането на петия филм “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”, през 2017 г. студиото обяви, че ще разработи шеста част. Обаче, след като приключението донесе най-ниските нива приходи от франчайза, посоката се промени и твърденията бяха, че следващият филм ще бъде “рестартиране” без връщането на емблематичния Джак Спароу изигран от Джони Деп. Последните слухове бяха, че жена пират на име Ред, която наскоро бе добавената към атракцията на Дисниленд, може да е главния герой. За съжаление след всички тези промени в момента няма никакви точни данни за нови филми от любимия на мнозина франчайз.