Дали Amazon промени решението си, кога да се развива действието от „Властелинът на пръстените“?

Lord Of The Rings - Amazon

Миналата седмица Amazon започна да тийзва предстоящата си, много скъпа продукция Lord of the Rings . Първата пусната капка бе карта на Средната земя, чиито имена са премахнати.

Три дни по-късно от Amazon пуснаха и интерактивна карта с имената на местностите в шоуто:

Ето къде идва безценният коментар на Калвин Шолц . който посочва, че на тази карта районът, който познаваме като „Рохан“, домът на повелителите на конете „Рохирим“, е обозначен като „Каленардон“. Това е било наречието на земята преди Гондор да даде Рохирим през 2510 г. на Третата епоха. За справка, това е 431 години, преди Билбо Багинс да замине за Самотната планина в Хобита и 489 години преди да предаде пръстена на Фродо във „Властелинът на пръстените“ .

Дали шоуто на Amazon ще разкаже историята за това как Calenardhon става Rohan? Дали действието ще се развива известно време преди това? Така или иначе, ако искаме да приемем тази карта като някаква следа, шоуто ще бъде стотици, а може и хиляди години преди историята, която познаваме.

Досега най-добрите слухове, които имахме за сериите на Амазон, бяха, че това ще бъде за живота на един млад Арагорн, но самиятой е роден 421 години след като Рохирим преименуват провинцията Каленардхон в Рохан, така че и тази идея отпадна.

А може и от Amazon просто да си играят и пуснатите карти да не означават нищо особено.

В друга новина за „ Властелинът на пръстените” , шефката на Amazon Studios Дженифър Салке заяви пред „Холивуд Репортер“ , че сценаристите на шоуто рабоят неуморно… при стерилни условия:

Имаме фантастична стая за писатели, които работят под ключ. Вече са генерирали наистина много вълнуващ материал. Те са в Санта Моника. При тях се влиза само с разрешително и всичките им прозорци са затворени. Има и пазач, който седи отвън и пуска само с пръстови отпечатъци, за да влезете там.

Сигурността за опазване на информация за шоуто е доста строга, че едва ли някой би могъл да се добере до повече информация…за сега.