Филмовата версия на играта “Assassin’s Creed” тръгва по кината през лятото на 2015

В края на 2011-та година беше оповестена новината, че хитовата видеоигра “Assassin’s Creed” ще се сдобие с високобюджетна филмова адаптация. Първоначално повечето големи холивудски студия отказваха да подкрепят продукцията, но след като стана ясно, че интерес към главната роля изявява актьора от “Прометей“ Майлкъл Фасбендер от компанията New Regency дадоха съгласието си да отпуснат бюджета за снимки.

През лятото на 2012-та година Фасбендер бе потвърден за участие в “Assassin’s Creed”, а продуцентите изявиха надежда, че бъдещата лента ще бъде само първата част от потенциален нов филмов франчайз.

assassins-creedОчакванията по отношение на финансовите постъпления са големи, особено като се има предвид, че от 2007-ма година досега от серията игри “Assassin’s Creed” са продадени над 40 милиона копия по света.

Интересът към поредицата продължава да бъде голям и от New Regency побързаха да уверят, че предстоящата игрална лента ще остане вярна на игрите и ще бъде направено “всичко възможно за да се получи една достойна филмова екранизация”.

През изминалите месеци се носеха много слухове относно годината през която ще се състои световната премиера на “Assassin’s Creed”, но от студиото отказваха да коментират въпроса. Малко по-рано днес обаче, от New Regency сложиха край на спекулациите като разкриха официално, че филмовата адаптация на играта ще се завърти по кината в целия от 22-ри май, 2015-та година. Продукцията все още не разполага с режисьор и за момента единствения потвърден за участие актьор е Майкъл Фасбендер.

Michael-FassbenderФасбендер ще се превъплъти в главната роля на Дезмънд Майлс. В играта “Assassin’s Creed” Майлс е барман, който е пленен от мистериозната организация “Abstergo Industries“ и е по-късно принуден да пътува във времето, за да събира важна информация от своите предци свързана с древни артефакти. Действието на сериите игри се развива в няколко различни исторически периода: Кръстоносните походи, Американската революция и Ренесанса.

Снимките на филмовата адаптация ще започнат в средата на 2014-та година, а по сценария вече работи английския драматург Майкъл Лесли, за когото проекта отбелязва дебют в света пълнометражното игрално кино. New Regency ще финансира и разпространява “Assassin’s Creed” в партньорство с компанията-производител на сериите игри Ubisoft.

Смята се, че Майкъл Лесли ще приключи с работата по сценария до края на годината, а дотогава се очаква да стане ясно и кой ще поеме режисурата на филма.

За снимките на “Assassin’s Creed” филмовия екип ще разполага с бюджет от над 100 милиона долара. Изпълнителят на главната роля Майкъл Фасбендер ще бъде и един от продуцентите, а според последните слухове лентата ще бъде заснета в триизмерен формат.

До момента “Assassin’s Creed” е единствения игрален филм, чиято световна премиера е насрочена за 22-ри май, 2015-та година.


0 коментара
Оставете своя коментар


(задължително)