Информация относно “Денят на независимостта 2”

Idependence Day

Преди месец от студиото 20th Century Fox обявиха, че Уил Смит няма да участва в дълго подготвяното продължение на фантастичния екшън “Денят на независимостта”. Отказът на Смит да се присъедини към актьорския състав се компенсира от факта, че създателя на оригиналният филм Роланд Емерих се съгласи да поеме режисурата и на продължението.

Снимките на “Денят на независимостта 2” се очаква да започнат през лятото на 2015-та година, а готовия филм бъде разопространен в триизмерен и IMAX формат.

Първоначалният план на Роланд Емерих бе да бъдат заснети две взаимосвързани продължения, но тази идея отпадна след като стана ясно, че общият бюджет за снимки и реклама ще бъде прекалено голям.

Сценарият на “Денят на независимостта 2” се пише в момента и един от първите актьори, които заявиха, че може да участват във филма беше Бил Пулман (който в първата част изигра ролята на президента на САЩ – Томас Джей Уитмор).

Официално от 20th Century Fox все още не са разкрили точно кои актьори ще участват продължението, но за сметка на това екранния партньор на Уил Смит от първия филм, Джеф Голдблум, обяви в ново интервю, че ако всичко протече по план той ще се присъедини към проекта.

Ето какво още заяви 62-годишния актьор по време на интервю за най-новия си филм “Гранд Хотел Будапещa”:

“Да, обсъдихме темата за “Денят на независимостта 2”. Всички са много развълнувани от този проект и аз с нетърпение очаквам да видя какво са подготвили. Все още не съм чел нищо, но знам, че в момента те работят за да организират всичко.”

В оригиналния “Денят на независимосттаГолдблум изигра ролята на компютърния специалист Дейвид Левинсън, който първи успя да разкодира езика на извънземните нашественици и впоследствие обедини сили с героя на Уил Смит капитан Стивън Хилър.

За момента от 20th Century Fox отказват да коментират появилите се информации за актьорския екип на бъдещата лента. По думите на Роланд Емерих действието на втория “Денят на независимостта” ще се развива двадесет години след случките в първия филм, а голяма част от сюжета ще се фокусира основно върху преживяванията на няколко съвсем нови персонажи (сред които се очаква да бъде и сина на Стивън Хилър).

За направата на мащабния екшън ще бъдат похарчени над 150 милиона долара, но все още не се знае дали Роланд Емерих ще използва триизмерни камери по време на снимките или ще разчита на компютърно конвертиране в 3D-формат по време на пост-продукцията.

Световната премиера на “Денят на независимостта 2” ще се бъде на 1-ви юли, 2016 година.


0 коментара
Оставете своя коментар

(задължително)